Известие

Collapse
No announcement yet.

Турбо за ALFA 156 2.4JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Турбо за ALFA 156 2.4JTD

Здравейте. Преди около 2 месеца си купих Алфа 156, 2.4 JTD. Преди да я купя я закарах на сервиз (Ванто трейд), правиха и диагностика и не откриха някакви проблеми. Не можах да я покарам, защото беше без номера. След като я купих имам чувството, че не върви като хората. Не знам как трябва да е, но при мен турбината се включва на около 2000 об. и вероятно се изключва (рязко пада ускорението) на около 3500 - 3700 об. Наскоро ходих до Банско и една Октавия 1.9 ТДИ ми разказа играта. Отделно, че много бавно потегля на първа и докато не включи турбината няма почти никакво ускорение. Някой може ли да ми каже как трябва да върви тази кола?

Никой ли не може да помогне
    Междувременно вчера ходих до Пловдив и по магистралата не можах да вдигна повече от 180 км/ч, което за тази кола ми се вижда много малко.

Comment

Колега най-добре отиди в добър сервиз да ти видят колата за какво става въпрос. Така можем да си правим само догатки, а пък и една диагностика не е нещо скъпо, но това което казваш е нередовна работа
      Fiat Punto 1.9 JTD
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD
      sigpic

Comment

Ами възможно е да са са много неща! Компютъра не винги ги записва като грешки пирмеро дебитомера трябва да абослютно извън строя за да запише грешка така че най- добре отиди пак във ванто и им разкажи за проблемите. Мисля че ще намерят гршката но така както казваш опоределено колата не е изправна.
        XTruck

Comment

Не ме разбирайте погрешно. Не съм за 20-те лева за теста, но първо не бях сигурен, дали просто не са и това възможностите на колата (аз все пак я закрах на тест преди да я купя.) А ако не е в ред искам да разбера дали някой не е имал подобен проблем, защото този е много специфичен. С предишна кола имах голям проблем (СитроенХМ 2.0 бензин). Много неприятно ми придърпваше. Обиколих повече от 10 сервиза.Направиха ми не знам си колко теста, сменях какво ли не и така в продължение на 3 месеца, докато попаднах на верния човек. Бях полудял тогава и не искам сега да се получава същото.

Comment

Първоначално публикувано от scorch
            ...... дали просто не са и това възможностите на колата ......
            Възможностите на този автомобил са доста големи, просто като отидеш в сервиза кажи им така, че да те разберат, че трябва да подходят по внимателно към проблема, че някои обичат да си претупват работата без много много да ги интересува какво е чуството да те мине Октавиа например.
            Fiat Punto 1.9 JTD
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD
            sigpic

Comment

турбо на алфа 2.4

опиши си проблема защото като няма отчитане на електрониката-грешка трудно биха ти помогнали мамчетата.иначе върви много повече тази .тя е малък изрод на пътя

Comment

Re: Турбо за ALFA 156 2.4JTD

Здравейте. Преди около 2 месеца си купих Алфа 156, 2.4 JTD. Преди да я купя я закарах на сервиз (Ванто трейд), правиха и диагностика и не откриха някакви проблеми. Не можах да я покарам, защото беше без номера. След като я купих имам чувството, че не върви като хората. Не знам как трябва да е, но при мен турбината се включва на около 2000 об. и вероятно се изключва (рязко пада ускорението) на около 3500 - 3700 об. Наскоро ходих до Банско и една Октавия 1.9 ТДИ ми разказа играта. Отделно, че много бавно потегля на първа и докато не включи турбината няма почти никакво ускорение. Някой може ли да ми каже как трябва да върви тази кола?
                Точно същите проблеми имах и аз, когато си купих моята, сметих дебитомера и излетях. Това ти препоръчвам и на теб! Явно скапаните италианци ги карат до дупка и после продават
                .::Black Cloud Gang::.

Comment

Абсолютно същите проблеми имах и аз, моят двигател е 1.9 JTD.И аз така на диагностиката няма грешки и всичко е ок и после големо дърво.Колата ми повече от 150 не искаше да вдигне.взех от Ванто нов дебитомер около 600 лв. беше мисля и направо излетях ), предствам си как трябва да върви 2.4 JTD.Успех

Comment

Тия дни мисля да посетя сервиза пак, че досега плащах гуми, застраховки и разни други неотложни изваждания. Ако се окаже това, ще ги преглътна тия 5-600 лв

Comment

Тия дни мисля да посетя сервиза пак, че досега плащах гуми, застраховки и разни други неотложни изваждания. Ако се окаже това, ще ги преглътна тия 5-600 лв
                      пробвай преди това да го измиеш със бензин, но внимавай да не скъсаш жицата
                      принципа на работа на този модел дебитомери е такъв че са много чувствителни към замърсяване от прах по жицата
                      ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

Ами може да пробвам да го измия, стига да го намеря
                        Възможно е да е от праха, защото като я купих смених въздушния филтър и изпитах подозрения дали това не беше филтъра от завода - не се виждаше от прахоляци.

Comment

Ако колата е карана в Торино прахта по филтъра си е нормално нещо....там има повече прахоляк от София.
                          sigpic
                          Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                          " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                          "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Благодаря на всички, които ми писаха и особено на hf hpe. Свалихме дебитомера с един приятел и го промихме с бензин. Беше доста задръстен с боклуци. Между другото така и не видяхме жичка, но в момента има коренна разлика във вървенето.

Comment

Питане и от мен-не знам как да пусна нова тема и затова пиша тук.От скоро имам 156 2.4 jtd.Турбото се включва на 1200 оборота и забелязвам че похапва доста гориво.Все още нищо не й е пипано на колата (имам предвид не сме сменяли нищо филтри масло и тн)Ама да знам на какво евентуално може да се дължи и колко да си приготвя за ремонт
                              Last edited by renyx; d.m.y г., 22:59.
                              АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                              http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Working...
                              X